Avius – Tuki – Ultracom

Tuotetuki

ultracom avius

PÄIVITYS 21.5.2018: Ultracom Avius pannan ohjelmisto

Versionumero: 1.010
Versiopäiväys: 21.5.2018
Sisältö:

• Käyttäjä voi nyt vaihtaa pannan paikannusväliä.
  • Automaattinen virransäästötila, kun käytetään 20 s tai pidempää paikannusväliä.
  • Pienempiä korjauksia.

PÄIVITYS 22.11.2018 Ultracom Avius isäntälaitteen ohjelmisto

Versionumero: 1.011
Versiopäiväys: 22.11.2018
Sisältö:

• Korjattu: Paikannettaessa useita pantoja, on isäntälaite voinut mennä tilaan, jossa kaikkien pantojen dataa ei ole enää käsitelty.

+
-
PÄIVITYSOHJE ULTRACOM AVIUS

Tee päivityskset alla olevan ohjeistuksen mukaisessa järjestyksessä.

1. Päivitä mobiililaitteeen Ultracom-ohjelmisto mobiililaitteesi sovelluskaupan kautta.
  2. Asenna Avius pantaan ja isäntälaitteeseen ladatut akut ja käynnistä laitteet.
  3. Aseta panta ja isäntälaite vierekkäin, siten että niiden antennit risteävät toisiaan.
  4. Muodosta yhteys Ultracom ohjelmiston, isäntälaitteen ja pannan välille.
  5. Avaa Ultracom ohjelmisto ja valitse päivitettävä laite. Avaa info-valikko ja valitse lisävalikosta ”Laiteohjelmiston päivitys – panta”.
  6. Ohjelma pyytää turvakoodia, syötä koodi sille varattuun kenttään ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  7. Ohjelmisto latautuu, kun vihreä sekä sininen LED-valo isäntälaitteessa syttyy/sammuu samanaikaisesti. Mobiililaitteen ruudun alalaidassa näkyy prosenttiluku, joka kertoo päivitystiedoston latauksen etenemisestä.
  8. Sammuta ja käynnistä panta uudelleen, kun isäntälaitteen vihreä ja sininen LED-valo vilkkuvat vuorotelleen (pidä kuitenkin isäntälaite ja panta koko ajan toistensa lähellä).
  9. Ohjelmisto lähtee latautumaan pannalle. Isäntälaitteen vihreä sekä sininen LED-valo palavat yhtenäisesti ja pannan vihreä LED-valo vilkkuu nopeasti.
  10. Latautumisen päätyttyä sammuu pannan vihreä LED-valo. Isäntälaitteen sininen LED-valo vilkkuu 3 sekunnin välein yhteyden merkiksi.
  11. Panta käynnistyy automaattisesti uudelleen. Odota rauhassa, kunnes vihreä LED valo alkaa jälleen vilkkua ja pantaa hakee satelliitit.
  12. Pannan ohjelmistopäivitys on nyt valmis ja voit jatkaa isäntälaitteen päivittämiseen.
  13. Avaa Ultracom ohjelmiston info-valikko ja valitse lisävalikosta ”Laiteohjelmiston päivitys – isäntälaite”.
  14. Ohjelma pyytää turvakoodia, syötä koodi sille varattuun kenttään ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  15. Ohjelmisto latautuu, kun vihreä sekä sininen LED-valo syttyy/sammuu samanaikaisesti. Mobiililaitteen ruudun alalaidassa näkyy prosenttiluku, joka kertoo päivitystiedoston latauksen etenemisestä.
  16. Päivitys alkaa automaattisesti latauksen päätyttyä, jolloin vihreä LED-valo isäntälaitteessa alkaa vilkkumaan nopeasti.
  17. Päivityksen loputtua, vilkkuvat isäntälaitteen LED-valot normaalisti ja yhteys muodostetaan automaattisesti mobiililaitteeseen.
  18. Isäntälaitteen ohjelmistopäivitys on nyt valmis.

Voit tarkistaa ohjelmistoversiot Ultracom ohjelmiston info-valikosta, kohdasta ”Laiteohjelmistoversio”.

Lisätietoja päivittämisestä antaa tekninen tukemme numerossa: 0600-94151 (1,99 € min + mpvm, jonotus maksaa vain matkapuhelinmaksun), sekä sähköpostituki: support@ultracom.fi

KÄYTTÖOPAS

• 1. Usein kysytyt kysymykset
    • ← Takaisin
      • Avius-isäntälaite voi olla kytkettynä yhteen mobiililaitteeseen kerrallaan. Jos mobiililaitetta halutaan vaihtaa, tulee Avius-isäntälaitteen AviusLINK vapauttaa (Bluetooth-yhteys katkaista).

AviusLINK vapautetaan avaamalla ohjelmiston päävalikko ja valitsemalla ”asetukset”. Asetukset-valikossa avataan lisävalikko oikeasta yläkulmasta (kolme päällekkäistä pistettä) ja valitaan toiminto ”Vapauta AviusLINK”. Hyväksytään vapautus, jonka jälkeen Avius-isäntälaite on vapautettu ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen.

• Avius laitteen pääkäyttäjänä voi toimia kaikki isäntälaitteen omistajat, jotka tietävät laitteen ID-numeron ja salasanan.

• Laitteen pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä info-valikosta löytyvällä ”Haukun herkkyys” säädöllä.

1. Käynnistä Avius panta ja isäntälaite.
        2. Avaa Ultracom ohjelmisto ja varmista, että sinulla on oikea laite valittuna.
        3. Avaa info-valikko ruudun alalaidasta.
        4. Avaa lisävalikko ruudun oikeasta yläkulmasta ja valitse ”Haukun herkkyys”.
        5. Valitse haluamasi herkkyyasetus ja lähetä asetus pannalle.

Jos ohjelma ei piirrä haukkuviivaa punaisella värillä koiran haukkuessa, kokeile säätää pannan haukkurajaa:

1. Avaa ohjelman päävalikko ja valitse ”Laitteet”.
        2. Android: pidä sormea laitteen päällä jonka asetusta haluat säätää ja valitse ”Muokkaa”. Apple: pyyhkäise sormella laitteen kohdalta ruudun oikeasta laidasta vasemmalle ja valitse ”Muokkaa”.
        3. Etsi kohta ”Haukkuraja” ja vaihda arvoksi haluamasi arvo. Haukkuraja toimii siten, että laitteen reittiviivan väri vaihdetaan punaiseksi jos antamasi haukkuraja ylittyy paikannusvälin aikana. Jos esimerkiksi haukkuraja on asetettu kahteen (2) ja paikannusväliksi on asetettu 5 sekuntia, tulee koiran haukkua kaksi kertaa viiden sekunnin aikana, jotta viivan väri vaihdetaan punaiseksi ilmaisemaan haukkua.

Suositeltavat haukkurajat ovat:

• Paikannusväli 5-10 sek, haukkuraja 1-2.
        • Paikannusväli 20 sek tai enemmän, haukkuraja 5.
      • Varmista, että sinulla on AviusLINK ja puhelimen Bluetooth-päällä. AviusLINK:in voi käynnistää Ultracom sovelluksen karttaruudun ylälaidasta (pienestä Avius isäntälaitteen kuvakkeesta, kuvakkeen tulee olla vihreä).

Mikäli yhdistäminen ei onnistu mobiililaitteeseesi vakio toimintatilalla, voit kokeilla vaihtaa isäntälaitteen toimintatilan. Toimintatila vaihdetaan pitämällä isäntälaitteen yhteyspainiketta (virtapainikkeen alla oleva painike) pohjassa noin kuuden sekunnin ajan.

Laite väläyttää vihreää led-valoa, ilmaistakseen toimintatilan olevan vaihtumassa. Vapauta painike ja odota, että laite vaihtaa toimintatilan. Toimintatilan vaihduttua isäntälaitteen sininen Bluetooth led-valo välkkyy kaksi kertaa sekunnissa, kunnes yhteys on muodostettu onnistuneesti, jonka jälkeen led-valo välkkyy kerran kolmessa sekunnissa.

Huomaa että toimintatilan vaihtamisen jälkeen tulee laitteen AviusLINK vapauttaa ohjelmistosta ja yhteyden muodostaminen aloittaa alusta.
        AviusLINK vapautetaan avaamalla ohjelmiston päävalikko, valitaan ”Asetukset”, avataan lisävalikko ruudun yläkulmasta ja valitaan ”Vapauta
        AviusLINK”.

Oukitel ja Blackview merkkisten puhelimien kanssa on havaittu ongelmia ja hitautta Bluetooth-yhteyden muodostamisessa.

Jos et edelleenkään saa yhteyttä isäntälaitteeseen, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

• Varmista, että sinulla on AviusLINK ja puhelimen Bluetooth-päällä. AviusLINK:in voi käynnistää Ultracom sovelluksen karttaruudun ylälaidasta (pienestä Avius isäntälaitteen kuvakkeesta, kuvakkeen tulee olla vihreä).

Varmista, että olet lisännyt Avius laitteesi oikealla ID-numerolla ohjelmaan (pannan ID:llä). Avaa ohjelman päävalikko, valitse ”laitteet”, muokkaa Avius laitettasi (Android: pidä sormea laitteen päällä ja valitse ”muokkaa”. Apple: pyyhkäise sormella laitteen kohdalta oikealta vasemmalle ja valitse ”muokkaa”).

Varmista, että laitteen tyyppi on Avius ja että laitteen ID-numeroksi on määritetty pannan (ei isäntälaitteen) ID-numero. Huomaa, että Avius laitteen salasana on vakiona 0000. Jos kyseessä on uusi laite, tulee laite ottaa ensin käyttöön vakiosalasanalla ja salasana vaihtaa vasta myöhemmin omaksi (katso kysymys 1.6).

Jos et edelleenkään saa muodostettua yhteyttä pantaan, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

• Avius laitteen tehdassalasana on 0000. Kun laite on otettu ensimmäisen kerran käyttöön tehdassalasanalla, vaihda salasana ohjelman info-valikossa.

Laita Avius panta ja isäntälaite päälle. Odota, että isäntälaite muodostaa yhteyden puhelimeesi ja pantaasi.

Varmista, että sinulla on Avius laite valittuna ja avaa info-valikko karttaruudun alalaidasta (i-kirjain). Avaa lisävalikko oikeasta yläkulmasta ja valitse listalta ”Salasanan vaihto”. Vaihda salasana haluamaksesi. Huomaa, että Avius pannan ja isäntälaitteen tulee olla vierekkäin, kun teet salasanan vaihdon.

Muista ilmoittaa vaihtunut salasana myös muille laitetta seuraaville henkilöille!

Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy lisää, autamme mielellämme.

WhatsApp