Ultracom for Apple iOS - Tuki – Ultracom

Tuotetuki

ultracom for apple ios

PÄIVITYS: Ultracom for Apple iOS ohjelmisto

Versionumero: 2.0.13
Versiopäiväys: 11.12.2018
Sisältö:

 • Korjattu Bluetoothin toiminta Aviuksen kanssa, vaikka puhelin olisi näyttö pimeänä
 • Korjattu reitin haun ongelma, jossa reitti ei ollut kokonainen, vaan katkesi laitteen max reittipistelukumäärään
 • Korjattu kaatuminen jos koitti soittaa puhelimeen ja jostain syystä soitto ei onnistunut
 • Korjattu kaatuminen pannan ohjelmistopäivityksen käynnistyksessä
+
-
PÄIVITYSOHJE ULTRACOM FOR APPLE IOS

ULTRACOM ohjelmisto päivitetään mobiililaitteen Apple App Store kauppapaikalta. Useat mobiililaitteet ehdottavat ohjelmiston päivittämistä automaattisesti. Jos mobiililaitteesi ei ehdota päivitystä automaattisesti, voit suorittaa päivityksen seuraavasti:

 1. Avaa mobiililaitteesi Apple App Store -kauppa
 2. Kirjoita ”haku”-kenttään: Ultracom
 3. Jos ohjelmistoo on saatavilla päivitys, näkyy sivulla ”Päivitä”-valinta.
 4. Napauta ”Päivitä”-valintaa, jolloin mobiililaitteesi päivittää ohjelmiston

KÄYTTÖOPAS

 • 1. Yleistä
  • ← Takaisin
   • Jotkin ohjelmiston ominaisuudet ja toiminnot voivat poiketa eri käyttöjärjestelmien, ohjelmistoversioiden, käyttömaan ja laitteiden välillä.

    Ultracom-sovellus on ladattavissa niissä maissa, joissa Ultracom Oy on tarkoittanut sovellusta jaettavan.

    Käyttöohje voi sisältää virheitä.

    Voit esittää kysymyksiä suoraan tekniseen tukeemme sähköpostitse: support@ultracom.fi

    Tämä web-käyttöopas on päivitetty 7.6.2018.

   • Ultracom käyttöaika: Ohjelmistoon on saatavana kolme eri käyttöaikapakettia: 1kk, 3kk ja 12kk. Ilman käyttöaikapakettia voit käyttää ohjelman peruskarttatoimintoja, paikantaa Avius-laitettasi, GSM/GPS-pohjaisia laitteita tekstiviestillä, sekä omaa sijaintiasi.

    Palvelintoiminnot, kuten tutkan paikkatiedon jakaminen tai datapaikannus eivät ole käytettävissä ilman käyttöaikaa. Et voi myöskään käyttää piirtokokoelmia tai tehdä karttamerkintöjä Omat sivut -palvelussa.

    Tracker/Pointer-ristiinseuranta: Tracker- ja Pointer -laitteiden seuranta datapaikannuksella. Ristiinseuranta vaatii lisäksi Ultracom lisenssin käyttöaikaa.

   • Käytettävän mobiililaitteen liittymässä tulee olla mahdollisuus mobiilidataan sekä tekstiviesteihin. Varmista liittymäsi soveltuvuus oman operaattorisi asiakaspalvelusta. Mikäli käytät prepaid-korttia, varmista että kortille on ladattu riittävästi saldoa.

   • Ohjelmiston lataaminen vaatii käyttöjärjestelmäkohtaisen tilin (Apple ID). Tili vaaditaan sovelluskaupan käyttöön, jonka avulla ohjelmisto asennetaan. Ohjeet tilin luomiseen saat mobiililaitteesi käyttöoppaasta tai laitteen valmistajalta.

    Ohjelmisto on asennuksen jälkeen rekisteröimätön versio ja ohjelma tulee rekisteröidä käyttöä varten.

    Ohjelma rekisteröidään ja lukitaan mobiililaitteen puhelinnumerolle. Ohjelma voidaan kuitenkin halutessaan siirtää puhelinnumerolta toiselle.

    Mobiililaitteen käyttöjärjestelmäversion on oltava vähintään Apple iOS 8.0.

    Ultracom Avius vaatii lisäksi mobiililaitteelta Bluetooth Low Energy (BLE) tuen.

 • 2. Ohjelmiston lataaminen ja rekisteröinti
  • ← Takaisin
    1. Avaa mobiililaitteesi sovellusvalikosta löytyvä ”App Store -kauppapaikka”.
    2. Kirjoita ruudulta löytyvään hakukenttään hakusana: Ultracom ja napauta ”Etsi”.
    3. Napauta listalta löytyvää Ultracom-ikonia.
    4. Napauta ”Asenna”-valintaa (pilven kuva, jossa nuoli alaspäin).
    5. Mobiililaitteesi lataa ja asentaa ohjelmiston automaattisesti.
    6. Valitse ”Avaa” tai etsi sovelluksen ikoni mobiililaitteesi sovellusvalikoimasta ja käynnistä sovellus.
    1. Ohjelmisto pyytää ensimmäisenä lupaa käyttää sijaintiasi. Lue ilmoitus ja anna lupa sijainnille valitsemalla ”Salli”.
    2. Seuraavana ohjelmisto pyytää lupaa lähettää sinulle ilmoituksia. Valitse ”Salli”.
    3. Seuraavana ohjelmisto pyytää ohjelmiston rekisteröimistä. Ohjelmisto rekisteröidään puhelinnumerollesi. Valitse ikkunasta ”Rekisteröi”.
    4. Valitse ohjelmiston käyttöalue ja syötä mobiililaitteen puhelinnumero (numeron oltava sen mobiililaitteen numero, johon ohjelmaa ollaan ottamassa käyttöön).
    5. Hyväksy ohjelman käyttöehdot ja napauta ruudun alalaidassa olevaa ”Rekisteröi”-valintaa.
    6. Ohjelma pyytää viimeistelemään rekisteröinnin antamalla tekstiviestitse saapuvan turvakoodin. Syötä turvakoodi sille varattuun kenttään ja viimeistele rekisteröinti valitsemalla ”Jatka”. Jos mobiililaitteen näppäimistö peittää valinnan, napauta sormella ruudun tyhjään alueeseen, jolloin näppäimistö piilotetaan ruudulta.
    7. Ohjelma kuittaa rekisteröinnin onnistumisen. Vahvista ilmoitus valitsemalla ”OK”.
    8. Ohjelma siirtyy karttanäkymään ja voit aloittaa ohjelmiston käyttämisen.

    Jos ohitit rekisteröinnin, pyytää ohjelmisto rekisteröintiä jokaisella käynnistyskerralla. Rekisteröimätön ohjelmisto toimii rajoitetusti, eivätkä kaikki toiminnot ole käytettävissä.

    Rekisteröity ohjelma toimii veloituksetta rajoitetun ajan, jonka jälkeen ohjelmaan tulee ostaa käyttöaikaa. Käyttöaikaa voi ostaa suoraan ohjelmasta, Ultracom tuotteiden jälleenmyyjiltä tai Ultracom verkkokaupasta. Löydät lisätietoja käyttöajasta kappaleesta 3.

 • 3. Käyttöajan tilaaminen ja aktivointi
  • ← Takaisin
   • Käyttöaikaa voidaan ostaa suoraan ohjelmasta, jälleenmyyjäsi voi kytkeä sinulle käyttöaikaa tai voit ostaa erillisen aktivoitavan käyttöaikakortin.

    Avaa ohjelman päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta valinta ”Tilaa/Aktivoi”.

    Valitse ”tilaustapa”-pudotusvalikosta haluamasi tilaustapa:

    • Aktivointikoodi: voit syöttää käyttöaikakortista saatavan aktivointikoodin ja saat aktivointikortin oikeuttavan käyttöajan (1kk, 3kk tai 12kk).
    • App Store -tuote: valitse haluamasi tuote pudotusvalikosta. Valittuasi tuotteen, napauta ”Tilaa”, jolloin ohjelma siirtyy mobiilinmaksun vahvistamiseen. Huomaa, että tuote on kalliimpi suoraan ohjelmasta ostettuna.
 • 4. Laitteen lisääminen ohjelmistoon
  • ← Takaisin
   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta, napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Hae palvelusta” valintaa.

    Voit hakea ja lisätä laitteen suoraan laitteen ID-numerolla tai puhelinnumerolla. Tätä toimintoa tukee Ultracom R10, Novus ja Koira-GPS. Novuksen ja Koira-GPS:n osalta voit hakea laitteen ”Hae palvelusta”-toiminnolla, jos se on otettu jo käyttöön aikaisemmin ja laite on lähettänyt paikkatietoa palvelimelle.

    Kun syötät laitteen ID-numeron sille varattuun kenttään ja napautat ”Hae”-valintaa; jos kyseessä on laitteen ensimmäinen käyttökerta, ei ohjelma kysy salasanaa. Jos laite on jo käyttöönotettu ja olet lisäämässä seurantaan esimerkiksi ystäväsi pantaa, kysyy ohjelma pannan salasanaa.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta, napauttamalla UC. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Ultracom R10”-valintaa.

    Syötä laitteen ID-numero sille varattuun kenttään ja napauta ”Hae”-valintaa. Jos kyseessä on laitteen ensimmäinen käyttökerta ei ohjelma kysy salasanaa. Jos laite on jo käyttöönotettu ja olet lisäämässä seurantaan esimerkiksi ystäväsi pantaa, kysyy ohjelma pannan salasanaa. Löydät laitteen ID-numeron R10-laitteen käyttöoppaasta.

    Ensimmäistä kertaa käyttöönottaessa pyytää ohjelma perustietoja, lisätietoja, sekä pääkäyttäjiä.

    • Perustiedoista löytyy laitteen käyttöön tarvittavat tiedot kuten nimi, kuvake, seurannan salasana ja hallinnan salasana.
     • Nimi-valinnalla voidaan syöttää laitteelle kuvaava nimi. Napauta kenttää, jolloin pääset kirjoittamaan laitteelle oman nimen tai käytä vakiona olevaa ”Laite”-nimeä.
     • Kuvake-valinnalla voit valita laitteellesi haluamasi kuvakkeen. Pyyhkäisemällä valinnan kohdalta vasemmalle tai oikealle löydät lisää valintoja. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
     • Hallinta salasana -valinnalla voit määrittää laitteen hallintaan salasanan. Jos käyttäjä tietää laitteen ID-numeron ja hallinnan salasanan, voi käyttäjä vaihtaa mm. paikannusväliä ja laitteen muita asetuksia. Hallintatasolla ei voi kuitenkaan muokata laitteen pääkäyttäjiä. Pääkäyttäjä on laitteen omistaja, jolla on täysi oikeus kaikkiin laitteen toimintoihin.
    • Lisätiedot välilehdeltä voidaan laitteelle määritellä tarkemmin asetuksia, kuten reitin väri, reittipisteiden määrä yms.
     • nro -kenttään voidaan syöttää laitteen puhelinnumero. Tämä mahdollistaa laitteen soittotoiminnon käyttämisen (haukunkuuntelun).
     • Näytä kartalla -valinta määrittää näytetäänkö laitetta ollenkaan ohjelmiston karttapohjalla. Valinta on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti poistaa laitteesi näkymästä karttanäytöllä.
     • Haukkuraja– valinnalla määritetään, montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite reagoi liian herkästi ja tulkitsee esim. risujen napsahtelut koteloon haukahduksiksi. Vakioasetus (2) on suositeltava asetus.
     • Reittipisteiden määrä– valinta määrittää montako paikannupistettä piirretään kartalle. Kirjoittamalla kenttään suuren luvun näytetään kartalla reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienentämällä lukemaa voidaan reittiviivaa lyhentää.
     • Suosikki -valinnalla voidaan määrittää laite laitteet-listalla suosikiksi. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden jne. mukaan.
    • Pääkäyttäjät välilehdellä voidaan laitteelle määrittää muut pääkäyttäjät. Ensimmäinen pääkäyttäjä (pääkäyttäjä 1) on laitteen omistaja. Puhelinnumero on täytettynä valmiiksi kenttään, eikä sitä voi muuttaa (puhelinnumero on laitetta lisäävän mobiililaitteen puhelinnumero).

    Voit määrittää muita pääkäyttäjiä napauttamalla haluttua kenttää (pääkäyttäjä 2 tai 3). Pääkäyttäjiä voi olla maksimissaan kolme. Pääkäyttäjällä on täydet oikeudet laitteen kaikkiin toimintoihin. Laitteen pääkäyttäjä voi mm. poistaa ja lisätä muita pääkäyttäjiä, sekä vaihtaa hallinnan ja seurannan salasanoja.

    Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelma palaa karttanäkymään ja laitteen paikannus käynnistyy.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Koira-GPS Laite” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

     

    • Perustietoja ovat mm. laitteen nimi ja salasana:
     • Tyyppi: laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Koira-GPS/Novus laite).
     • Puhelinnumero: syötä tähän paikannuslaitteen puhelinnumero kansainvälisessä muodossa esimerkiksi: 358401234567.
     • Salasana: anna laitteelle haluamasi salasana.
     • Nimi: kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
     • Kuvake: laitteen kuva. Voit selata kuvakkeita napauttamalla kuvaketta.
     • Näytä kartalla: näytetäänkö laitetta ollenkaan ohjelmiston karttapohjalla. Valinta on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti poistaa laitteistasi näkymästä kartalla.
     • Haukkuraja: montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite reagoi liian herkästi ja tulkitsee esim. risujen osumiset koteloon haukahduksiksi. Vakioasetus (2) on suositeltava asetus.
     • Reittipisteiden määrä: määrittää montako paikannupistettä piirretään kartalle. Kirjoittamalla kenttään suuren luvun näytetään kartalla reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienentämällä lukemaa voidaan reittiviivaa lyhentää.
     • Suosikki: valinnalla voidaan määrittää laite laitteet-listalla suosikiksi. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden yms. mukaan.
    • Pääkäyttäjät välilehdellä voidaan laitteelle määrittää muut pääkäyttäjät. Ensimmäinen pääkäyttäjä (pääkäyttäjä 1) on laitteen omistaja. Puhelinnumero on täytettynä valmiiksi kenttään, eikä sitä voi muuttaa (puhelinnumero on laitetta lisäävän mobiililaitteen puhelinnumero).

    Voit määrittää muita pääkäyttäjiä napauttamalla haluttua kenttää (pääkäyttäjä 2 tai 3). Pääkäyttäjiä voi olla maksimissaan kolme. Pääkäyttäjällä on täydet oikeudet laitteen kaikkiin toimintoihin. Laitteen pääkäyttäjä voi mm. poistaa ja lisätä muita pääkäyttäjiä, sekä vaihtaa hallinnan ja seurannan salasanoja.

    Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelma pyytää tämän jälkeen yhteysosoitteen (APN) määrittämistä. Jos olet lisäämässä seurantaan ystäväsi laitetta, valitse ”Keskeytä”. Muussa tapauksessa valitse ”Aseta yhteysosoite”.

    Avautuvasta näkymästä napauta pudotusvalikkoa (valkoinen palkki). Valitse avautuvasta listasta laitteessasi olevan SIM-kortin operaattori ja napauta ”Valmis”. Ohjelmisto lisää automaattisesti valintasi mukaan kyseisen operaattorin yhteysosoitteen sille varattuun kenttään. Valinnan alla on kenttä ”Käynnistä paikkatiedon lähetys”, joka on valmiiksi merkattuna.

    Tämä valinta käynnistää laitteen paikantamisen oletus paikannusvälillä (60 sekuntia). Lähetä asetusviesti napauttamalla ruudun ylälaidassa olevaa ”Lähetä asetusviesti”-valintaa. Ohjelmisto luo tekstiviestin, jossa on tarvittavat yhteysosoitemääritykset. Lähetä asetusviesti, jolloin ohjelma luo vielä toisen viestin, jossa on asetettu paikannusväli. Lähetä myös jälkimmäinen viesti, jonka jälkeen ohjelma palaa automaattisesti karttanäkymään.

    Ohjelma kuittaa hetken kuluttua laitteen yhteysosoitteen vaihdetuksi, sekä paikannuksen käynnistetyksi.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Ultracom ohjelma” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet johon tulee, syöttää paikannettavalle ohjelmistolle tarvittavat tiedot.

    • Perustietoja ovat mm. ohjelman nimi ja salasana:
     • Tyyppi: laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Ultracom ohjelma).
     • Puhelinnumero: syötä tähän paikannettavan ohjelmiston puhelinnumero kansainvälisessä muodossa esimerkiksi: 358401234567.
     • Salasana: anna paikannettavan ohjelmiston oman paikan salasana.
     • Nimi: kirjoita paikannettavalle ohjelmistolle kuvaava nimi.
     • Kuvake: paikannettavan ohjelmiston kuvake. Voit selata kuvakkeita pyyhkäisemällä napauttamalla kuvaketta.
     • Näytä kartalla: näytetäänkö ohjelmistoa ohjelmiston karttapohjalla. Valinta on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti poistaa ohjelmiston näkymästä kartalla.
     • Reittipisteiden määrä: määrittää montako paikannupistettä piirretään kartalle. Kirjoittamalla kenttään suuren luvun näytetään kartalla reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienentämällä lukemaa voidaan reittiviivaa lyhentää.
     • Suosikki: valinnalla voidaan määrittää ohjelmisto laitelistalla suosikiksi. Laitteita ja ohjelmistoja voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden yms. mukaan.

    Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa.

    Ohjelmisto palaa takaisin karttanäkymään. Paikannettava ohjelmisto ilmestyy karttanäytölle, mikäli laitteessa on oma sijainti ja laiteseuranta päällä.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Avius panta” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet johon tulee, syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

    • Perustietoja ovat mm. laitteen nimi ja salasana:
     • Tyyppi: laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Avius panta).
     • Panta ID: syötä tähän Avius-pannan ID-numero. ID-numero löytyy Avius pannan ohjekirjasta, ensimmäiseltä sivulta tai pantaosan alta (panta liukuu pois kevyesti vetämällä).
     • Salasana: anna laitteelle haluamasi salasana.
     • Nimi: kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
     • Kuvake: laitteen kuvake. Voit selata kuvakkeita napauttamalla kuvaketta.
     • Näytä kartalla: näytetäänkö laitetta ollenkaan ohjelmiston karttapohjalla. Valinta on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti poistaa jonkun laitteistasi näkymästä kokonaan kartalla.
     • Haukkuraja: montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite reagoi liian herkästi ja tulkitsee esim. risujen osumiset koteloon haukahduksiksi. Vakioasetus (2) on suositeltava asetus.
     • Reittipisteiden määrä: määrittää montako paikannupistettä piirretään kartalle. Kirjoittamalla kenttään suuren luvun näytetään kartalla reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienentämällä lukemaa voidaan reittiviivaa lyhentää.
     • Suosikki: valinnalla voidaan määrittää laite laitteet-listalla suosikiksi. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden yms. mukaan.

    Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa.

    Ohjelmisto palaa ”Laitteet”-näkymään. Palaa takaisin karttanäkymään napauttamalla lisättyä laitetta.

    Muodosta yhteys isäntälaitteeseesi käynnistämällä AviusLINK karttaruudun ylälaidasta (pieni Avius isäntälaitteen kuva, lisätietoja löytyy kappaleesta 6.1). Tämä avaa AviusLINK-isäntälaitehaun. Mobiililaitteesi voi pyytää lupaa Bluetooth-yhteyden muodostamiseen, hyväksy luvan antaminen.

    Valitse listalta oma Avius isäntälaitteesi, jos laitetta ei löydy heti, napauta ruudun oikeassa yläkulmassa näkyvää ”suurennuslasi”-kuvaketta.

    Huom! Laitteen paritus on syytä tehdä siten, ettei lähistöllä ole muita Avius-isäntälaiteita käynnissä.

    Hyväksy Bluetooth-liitospyyntö ohjelmasta valitsemalla ”OK”. Yhteys muodostetaan mobiililaitteen ja Avius-isäntälaitteen välille.

    Mikäli haluat vastaanottaa laitteen lähettämää paikkatietoa automaattisesti mobiililaitteellasi, kytke seuranta päälle ruudun ylälaidasta löytyvällä ”Laiteseuranta päälle/pois” -valinnalla (katso lisätietoja kappaleesta 6.1). Tällöin paikkatieto jaetaan palvelimelle, josta muut käyttäjät, jotka tietävät laitteen ID-numeron ja salasanan voivat seurata laitetta 30 sek välein.

    Voit halutessasi sammuttaa ja käynnistää AviusLINK:in ruudun ylälaidasta löytyvällä ”AviusLINK päälle/pois”-toiminnolla.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Laitteet”.  Napauta ruudun oikeasta yläkulmasta lisävalikko auki (kolme päällekkäistä pistettä). Napauta ”Avius pantahaku” -valintaa. Aseta Avius panta ja Avius isäntälaite vierekkäin siten, että laitteiden antennit risteävät toisiaan. Ohjelma kysyy lisättävän Avius-laitteen nimeä. Syötä laitteelle kuvaava nimi ja napauta ”Käynnistä”-valintaa ruudun oikeasta yläkulmasta.

    Ohjelma avaa Avius isäntälaitehaun. Ohjelmisto pyytää lupaa käyttää mobiililaitteen Bluetooth-yhteyttä. Valitse ”Kyllä” jolloin ohjelma etsii läheltä löytyviä Avius-isäntälaitteita. Valitse listalta löytyvä Avius-isäntälaitteesi.

    Ohjelma lisää laitteen antamallasi nimellä ”Laitteet”-listalle. Laite lisätään vakioasetuksilla, jolloin salasana on 0000. On suositeltavaa tarkistaa asetukset ”Laitteet”-valikosta ja muuttaa salasana.

    Huom! Laitteen paritus on syytä tehdä siten, ettei lähistöllä ole muita Avius-isäntälaiteita käynnissä.

    Mikäli haluat jakaa laitteen sijainnin myös muille dataverkon yli, napauta ruudun ylälaidassa olevaa ”Laiteseuranta on/off” -valintaa.  Tällöin paikkatieto jaetaan palvelimelle, josta muut käyttäjät, jotka tietävät laitteen ID-numeron ja salasanan voivat seurata laitetta 30 sek välein.

    Katso Avius laitteen muut asetukset ja valinnat, sekä niiden selitykset kohdasta 4.5.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Tracker LIVE” -valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet johon tulee, syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

    • Perustietoja ovat mm. laitteen jakonimi ja katselijan salasana:
     • Tyyppi: laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Tracker LIVE).
     • Jakonimi: syötä tähän Tracker- tai Pointer -laitteen jakonimi. Saat jakonimen laitteen omistajalta. Jakonimi tulee kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla, kuin se on Trackerin ohjelmassa.
     • Katselijan salasana: anna laitteelle katselijan salasana. Saat salasanan laitteen omistajalta. Salasana tulee kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla, kuin se on Tracker -ohjelmassa.
     • Nimi: kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
     • Kuvake: laitteen kuvake. Voit selata kuvakkeita napauttamalla kuvaketta.
     • Näytä kartalla: näytetäänkö laitetta ollenkaan ohjelmiston karttapohjalla. Valinta on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti poistaa jonkun laitteistasi näkymästä kartalla.
     • Haukkuraja: montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa laite reagoi liian herkästi ja tulkitsee esim. risujen osumiset koteloon haukahduksiksi. Vakioasetus (2) on suositeltava asetus.
     • Reittipisteiden määrä: määrittää montako paikannupistettä piirretään kartalle. Kirjoittamalla kenttään suuren luvun näytetään kartalla reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienentämällä lukemaa voidaan reittiviivaa lyhentää.
     • Suosikki: valinnalla voidaan määrittää laite laitteet-listalla suosikiksi. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden yms. mukaan.

    Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta ”Tallenna”-valintaa. Ohjelmisto palaa ”Laitteet”-näkymään. Palaa takaisin karttanäkymään napauttamalla lisättyä laitetta. Ohjelma hakee lisättyä laitetta Trackerin järjestelmästä. Laitteen paikan pitäisi ilmestyä näkyviin noin minuutin kuluessa (laitteen tulee olla päällä ja jakonimen, sekä salasanan oikein). Jos ohjelma ilmoittaa minuutin jälkeen edelleen ”laitetta ei löydy”, niin tarkista laitteen asetukset ja varmista, että laite on päällä.

 • 5. Ohjelmiston karttanäkymä
  • ← Takaisin
   • Ohjelmiston karttanäkymästä näet laitteiden sijainnin, reitin ja voit muun muassa säätää yleisiä asetuksia.

    Karttaa voidaan siirtää, liikuttamalla sormea kartalla. Kartta voidaan lähentää vetämällä kahta sormea yhteen tai loitontaa vetämällä kahta sormea erilleen.

    Huom! Karttanäkymässä näytetään vain aktiivisena (päällä) olevat laitteet.

   • Ruudun vasemmasta yläkulmasta voit avata ohjelmiston päävalikon. Päävalikko avautuu napauttamalla UC-ikonia.

     AviusLINK päälle/pois: valinnalla voidaan kytkeä päälle/pois Avius-laitteiden seurantaan tarvittava AviusLINK.

    Laiteseuranta päälle/pois: GSM-pohjaisten laitteiden (R10, Novus, Koira-GPS) seurantaan ja Avius laitteiden paikan jakamiseen tarvittava laiteseuranta.

    Oma sijainti päälle/pois: voit kytkeä päälle oman sijainnin. Oman sijainnin tila ilmaistaan ruudun alalaidassa oman sijainnin ilmaisimella.

    Ikonien tilat ovat seuraavat:

    • Harmaa = toiminto ei päällä
    • Keltainen = toiminto on käynnistymässä tai haluttua toimintoa ei voida suorittaa ilman käyttäjän toimenpidettä (esimerkiksi puhelimen GPS-vastaanotin on pois päältä) ei saada (joko palvelin yhteys ei onnistu, päätelaitteen GPS ei ole päällä tai Avius isäntälaite on pois päältä)
    • Vihreä = yhteys muodostettu ja toiminto on käytössä.
   • Ruudun alalaidasta löytyy valittuna olevan laitteen hallinnointiin käytettävät valinnat.

    Voit lukita valittuna olevan laitteen seurannan napauttamalla ”tassu”-ikonia. Kuvakkeen sisälle ilmestyy lukko ilmaisemaan seurannan olevan lukittuna laitteeseen  . Lukituksen voi poistaa siirtämällä kursoria karttanäytöllä.

    Keskellä näkyy valittuna olevan laitteen nimi, oikealle laitteen nopeus, viimeisimmän paikkatiedon aika (montako tuntia, minuuttia ja sekuntia on kulunut viimeisimmästä paikkatiedosta), sekä oman tai kursorin etäisyys valittuna olevaan laitteeseen.

    Napauttamalla alapalkkia avautuu valittuna olevan laitteen toiminnot ja asetukset. Löydät lisätietoja laitekohtaisista valinnoista ja laitteiden paikantamisesta kappaleesta 6 alkaen.

 • 6. Laitteiden ja ohjelmistojen paikantaminen
  • ← Takaisin
   • Laitteen lisäämisen ja yhteysosoitteen asettamisen jälkeen, laite lähettää paikkatietoa palvelimelle automaattisesti ennalta määritetyn paikannusvälin mukaisesti. Avius pannassa paikannusväli on 3 sekuntia ja muissa laitteissa 20-60 sekuntia riippuen laitteen tyypistä.

    Ohjelmisto käynnistää dataseurannan automaattisesti laitteen lisäämisen ja valinnan jälkeen, lukuun ottamatta Avius-laitetta. Dataseurannan saa halutessaan kytkettyä päälle tai pois karttaruudun ylälaidasta ”Laiteseuranta On/Off”-ikonista.

    Mikäli laiteseuranta kytketään Avius laitteelle päälle, lähettää ohjelmisto datalla Aviukselta saapuvat paikkatiedot 30 sekunnin välein palvelimelle, josta muut käyttäjät jotka tietävät laitteen ID:n ja salasanan voivat seurata laitetta.

    Jotta ohjelmisto voi käyttää dataseurantaa, tulee sinulla olla ohjelmassa Ultracom käyttöaikaa. Ilman Ultracom käyttöaikaa voit seurata omaa sijaintiasi, Avius laitettasi, sekä paikantaa laitteita tekstiviestillä.

   • Napauttamalla karttaruudun alapalkkia saadaan näkyviin valittuna olevan laitteen infonäkymä.

    • Info&asetukset: napauttamalla info&asetukset-valintaa (i-kirjain) saadaan avattua laitteen info&asetukset näkymä, josta löytyy kaikki valittuna olevaan laitteeseen liittyvät toiminnot.
    • Chat: avaa chat-ikkunan, jossa voit lähettää viestejä samaa laitetta seuraaville käyttäjille.
    • Hae reitti: toiminnolla voit hakea laitteen reitin tietyltä ajanjaksolta.
    • Soita: toiminnolla voit soittaa laitteeseen (valinta riippuu käytettävästä laitteesta. Ultracom R10 laitteessa tulee olla määritettynä laitteelle puhelinnumero, jotta soitto-toiminto on käytettävissä.).

    Paikannusvälin voi vaihtaa napauttamalla ”Paikannusväli (sek)” valintaa ja valitsemalla asetettavan paikannusvälin.

    Info valikko aukeaa napauttamalla valikon reunassa olevaa ”info”-ikonia (i-kirjain). Kaikki toiminnot on kerrottu kappaleessa ”6.5 Muut laitekohtaiset valinnat”.

   • Napauttamalla alapalkkia saadaan näkyviin valittuna olevan laitteen infonäkymä. Valikosta löytyy seuraavat valinnat:

    • Info&asetukset: napauttamalla info&asetukset -valintaa saadaan avattua laitteen info&asetukset näkymä, josta löytyy kaikki valittuna olevaan laitteeseen liittyvät toiminnot.
    • Chat: avaa Chat-ikkunan, jossa voit lähettää viestejä samaa laitetta seuraaville käyttäjille.
    • Hae reitti: toiminnolla voit hakea laitteen reitin tietyltä ajanjaksolta.

    Paikannusvälin voi vaihtaa napauttamalla ”Paikannusväli (sek)” valintaa ja valitsemalla asetettavan paikannusvälin.

    Info valikko aukeaa napauttamalla valikon reunassa olevaa ”info”-ikonia (i-kirjain). Kaikki toiminnot on kerrottu kappaleessa ”6.5 Muut laitekohtaiset valinnat”.

   • Napauttamalla alapalkkia saadaan näkyviin valittuna olevan laitteen infonäkymä. Valikosta löytyy seuraavat valinnat:

    • Info&asetukset: napauttamalla info&asetukset-valintaa saadaan avattua laitteen info&asetukset näkymä, josta löytyy kaikki valittuna olevaan laitteeseen liittyvät toiminnot.
    • Chat: avaa chat-ikkunan, jossa voit lähettää viestejä samaa laitetta seuraaville käyttäjille.

    Hae reitti: toiminnolla voit hakea laitteen reitin tietyltä ajanjaksolta.

   • Riippuen laitteen ja mobiililaitteen mallista voi laitteen valikossa ja laitteen infovalikossa olla näkyvissä eri toimintoja.

    Laitteesta riippuen löytyy seuraavia infotietoja ja komentoja (aakkosjärjestyksessä):

    Akun tila: laitteen jäljellä oleva akkukapasiteetti. Napauttamalla valintaa voit vaihtaa laitteen virransäästötilaa (normaali, keskitaso, korkea -> katso lisää valinnasta kohdasta: Virransäästötila/Virransäästö).
    Aluehälytysraja: laite lähettää hälytyksen (tekstiviestinä) ohjelamaan, kun laite ylittää asetetun metrimäärän. Metrimäärä on 10-10000 metriä ja 0 poistaa aluehälytyksen pois käytöstä.
    GSM-signaali: laitteen GSM-signaalin taso (kuuluvuus).
    Haukkuaika: laitteen rekisteröimä totaali haukkuaika, sekä nykyisen jakson haukkuaika minuutteina.
    Haukkuhälytys: voit asettaa laitteen lähettämään hälytyksen tekstiviestinä ohjelmistoon, kun laite rekisteröi tietyn määrän haukkuja minuutin aikana. Haukkumäärät ovat 1-100 ja 0 poistaa asetetun haukkuhälytyksen käytöstä.
    Haukkutiheys: montako haukahdusta laite on rekisteröinyt viimeisen minuutin aikana.
    Haukun herkkyys: voit säätää haukun herkkyyttä joko portaattomasti tai viidellä eri portaalla (tiukin, tiukempi, tehdasasetus, herkempi, herkin). Herkemmällä asetuksella laite reagoi herkemmin haukahduksiin ja muihin ääniin. Tiukammalle asetettuna laite ei reagoi niin herkästi haukahduksiin tai muihin ääniin.
    Huomiovalo: jos laite on varustettu huomiovalolla, voit kytkeä huomiovalon etänä päälle ja pois. Huomiovalo on kätevä esimerkiksi koiran lähestyessä tietä tai hämärän/pimeän tullessa.
    Isäntälaite – akun tila: Avius isäntälaitteen jäljellä oleva akkukapasiteetti.
    Isäntälaite – kanava: voit valita Avius isäntälaitteesi kanavan vähemmän ruuhkaiselle kanavalle, jos alueella on paljon Avius pantoja.
    Kysy pääkäyttäjät: voit kysyä laitteelta kaikki sille määritetyt pääkäyttäjät. Pääkäyttäjiä voi olla maksimissaan kolme. Pääkäyttäjä voi mm. lisätä ja poistaa muita pääkäyttäjiä, sekä muuttaa laitteen asetuksia.
    Kysy VA kuuntelijat: voit kysyä laitteelta kaikki sille asetetut väliaikaiset kuuntelijat (ohjelmistot jotka voivat soittaa pantaan). VA kuuntelijat nollaantuvat automaattisesti, kun laite sammutetaan.
    Laiteohjelmisto – Isäntälaite: Avius isäntälaitteen ohjelmistoversio.
    Laiteohjelmisto – Panta: Avius pannan ohjelmistoversio.
    Laiteohjelmistoversio/Laiteohjelmisto: laitteen ohjelmistoversio. Napauttamalla valintaa aukeaa ohjelmiston päivittäminen. Syötä turvakoodi sille varattuun kenttään ja lähetä komento joko data- tai tekstiviestikomentona. Laite päivittää ohjelmistonsa ja palaa normaaliin paikannusrutiinin päivityksen jälkeen. Lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion muutostiedot löydät tukisivultamme valitsemalla käytössäsi olevan laitteen.
    Laitteen yhteysosoite: jos laitteesi operaattori vaihtuu, voit vaihtaa laitteen yhteysosoitteen (APN) tällä valinnalla. Valitse pudotusvalikosta pannassa olevan SIM-kortin operaattori. Lähetä molemmat ohjelman luomat tekstiviestit laitteelle, jolloin yhteysosoite on vaihdettu.
    Lat/P: laitteen koordinaatin pituusasteet.
    Lisää pääkäyttäjä: voit lisätä laitteelle uuden pääkäyttäjän. Ohjelma pyytää antamaan lisättävän pääkäyttäjän puhelinnumeron. Pääkäyttäjiä voi olla maksimissaan kolme. Pääkäyttäjä voi mm. lisätä ja poistaa muita pääkäyttäjiä, sekä muuttaa laitteen asetuksia.
    Lisää VA kuuntelija: voit lisätä laitteelle väliaikaisen kuuntelijan puhelinnumeron. Kuuntelijalla on oikeus soittaa laitteeseen väliaikaisesti. VA kuuntelijat nollaantuvat automaattisesti, kun laite sammutetaan.
    Lon/l: laitteen koordinaatin leveysasteet.
    Lämpötila: laitteen lämpötila. Lämpötila mitataan laitteen sisältä, joten lämpötila on suuntaa antava.
    Maavalinta: voit vaihtaa Avius laitteesi käyttömaan. Laite muun muassa säätää tehoja valitun käyttömaan lainsäädäntöön sopivaksi.
    Matkalaskuri: laitteen mittaama matka metreinä. Napauttamalla valintaa, voit myös muuttaa matkalaskurin arvon haluamaasi metrimäärään.
    Nollaa haukkuajat: nollaa laitteen laskeman totaali ja nykyisen jakson haukkuajat.
    Nopeus km/h: laitteen nopeus kilometriä tunnissa.
    Paikannusaika: viimeisimmän paikkatiedon saapumispäivämäärä ja kellonaika.
    Paikannusväli(sek): laitteen paikannusväli sekunteina. Napauttamalla valintaa avautuu valikko, josta voi valita kyseiselle laitteelle saatavilla olevat paikannusvälit.
    Poista VA kuuntelija: poista väliaikaisia kuuntelijoita laitteelta. Valinta pyytää syöttämään poistettavan puhelinnumeron. Kaikki VA kuuntelijat voi poistaa sammuttamalla laitteen ja käynnistämällä sen uudelleen.
    Salasanan vaihto: Avius laitteen salasanan vaihtaminen.
    Salli/Estä puhelut: voit sallia tai estää kaikki laitteelle tulevat puhelut. Pääkäyttäjälle laite vastaa kuitenkin aina.
    Satelliitit: löydettyjen satelliittien määrä. Laitteilla tulee löytää vähintään neljä satelliittia tarkkaan paikannukseen.
    Seisontahälytys: valinta asettaa laitteelle seisontahälytyksen. Kun laite on liikkumatta asetetun ajan, hälyttää ohjelmisto koiran olevan seisonnassa. Hälytys voi tulla tekstiviestinä tai ohjelman itse tulkitsemana tietona, riippuen laitemallista. Seisontahälytysrajan voi asettaa minimissään 15 sekuntiin ja maksimissaan 250 sekuntiin.
    Signaalitaso: Avius laitteen VHF-signaalin voimakkuus.
    SMS asetukset: salli tai estä tekstiviestipaikannusten lähettäminen laitteelle. Pääkäyttäjä voi kuitenkin aina lähettää tekstiviestipaikannuksia laitteelle.
    Toistintila: asettaa Avius isäntälaitteen toistintilaan. Toistintilassa Avius isäntälaite välittää valittuna olleen pannan signaalia eteenpäin muille Avius laitteille. Toistintila katkaisee automaattisesti Bluetooth-yhteyden ja asettaa laitteen toistintilaan. Toistintilaa hyödyntämällä saadaan Avius pannan kantamaa kasvatettua useita kymmeniä kilometrejä (riippuen toistintilassa olevan isäntälaitteen korkeudesta). Toistintilaa varten tarvitaan toinen isäntälaite, jolla yhteys otetaan pantaan. Toistintilan voi lopettaa painamalla Avius isäntälaitteen yhteyspainiketta.
    Viestin ikä: viimeksi laitteelta saapuneen paikkatiedon ikä.
    Virransäästötila/Virransäästö: virransäästötilan asettaminen seuraavasti:
    -Normaali virransäästö: normaali toiminta, ei tehostettua virransäästöä.
    -Keskitaso: sammuttaa GPS:n aika ajoin virran säästämiseksi virransäästöä.
    -Korkea: keskitason virransäästön lisäksi laite estää puhelut ja tekstiviestipaikannukset kaikilta muilta paitsi pääkäyttäjiltä.
    Älykäs paikannus: voit asettaa laitteelle älykkään paikannuksen nopeuden ja/tai haukkujen perusteella. Laite tihentää paikannusväliä automaattisesti, jos ennalta asetettu nopeus tai haukkumäärä ylitetään.
    Äänimerkki: Avius laitetta seurattaessa ohjelmisto antaa äänimerkin aina, kun Avius pannalta tulee paikannus. Kätevä esimerkiksi tilanteissa, jossa Avius panta on ajautunut VHF-kantaman ulkopuolelle ja koiraa etsitään autolla. Laite ilmaisee paikkadatan saapumista, jolloin käyttäjä tietää pysähtyä ja etsiä kuuluvan paikan alueelta saadakseen sijainnin pannalta.

 • 7. Päävalikon toiminnot
  • ← Takaisin
   • Laitteet”-valinta avaa laitelistan. Laitelistaa voi halutessaan suodattaa mm. aktiivisten ja suosikkien mukaan. Laitteita pääsee muokkaamaan ja laitteen voi poistaa pyyhkäisemällä ruutua laitteen kohdalta oikealta vasemmalle.

    Laitteet-valikon ylälaidasta löytyy laitteiden lisäämisvalinta (henkilöiden kuva, jossa plus-merkki vieressä), jota napauttamalla voidaan lisätä listalle uusi laite. Ruudun oikeasta yläkulmasta aukeaa lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), josta löytyvät laitteiden vienti ja tuonti palvelimelle toiminnot. Lisätietoja laitteiden viennistä ja tuonnista löytyy kappaleesta 9.6

    Lisää laite…” toiminnolla voidaan lisätä laite nopeasti laitelistalle. Tarkemmat ohjeet toiminnosta löytyvät kappaleesta ”4. Laitteen lisääminen ohjelmistoon”

   • Kolme viimeksi valitsemaasi ja käyttämääsi laitetta ilmestyvät päävalikon ”Viimeksi käytetyt”-listaukseen. Voit helposti vaihtaa seurattavaa laitetta napauttamalla haluamaasi laitetta listalla. Kun laite valitaan, siirtyy ohjelma karttanäkymässä valittuun laitteeseen.

   • Napauttamalla ”Merkinnät”-valintaa avautuu mobiililaitteen muistiin tallennetut merkinnät. Ruudun vasemmasta yläkulmasta löytyvällä nuolella pääsee takaisin karttanäkymään.

    Merkintöjä pääsee luomaan ohjelmiston karttanäkymästä löytyvällä merkintä ja koordinaattityökalulla. Palaa takaisin karttanäkymään ja napauta ruudun vasemmassa alakulmassa näkyvää punaista palloa jonka keskellä on plus -merkki. Ruudun keskivaiheille ilmestyy näkyviin työkalun ikonit.

    Voit aloittaa merkinnän tekemisen valitsemalla ”kynä ja plusmerkki” -ikonin.

    Liikuttamalla karttapohjaa näet ruudun ylälaidassa kursorin kohdalla olevat koordinaatit sekä etäisyyden mittapisteiden välillä. Piirto/mittaviivaa ilmaistaan katkoviivalla.

    Jos haluat vahvistaa viivan, napauta ikonia uudelleen. Voit peruuttaa piirretyn merkinnän napauttamalla ”kynä ja miinusmerkki” -ikonia.

    Disketti-kuvake avaa merkinnän tai viivan tallentamisvalikon. Anna merkinnälle nimi ja valitse näytetäänkö se kartalla. Jos haluat esimerkiksi poistaa jonkun merkinnän väliaikaisesti kartalla voit käydä asettamassa ”Näytä kartalla”-valinnan pois päältä.

    Valitse merkinnälle myös kuvake ja napauta ”Tallenna”, jolloin merkintä tallennetaan mobiililaitteen muistiin. Huomaa, ettei merkintää viedä automaattisesti palvelimelle talteen. Voit viedä merkinnät talteen aiemmin kuvaillulla ”Vie palvelimelle” -toiminnolla.

    Paikkamerkki XY-ikonilla avataan koordinaattihaku. Syötä ohjelmaan lähdekoordinaatti Lat/N sekä lähdekoordinaatti Lon/E arvot ja napauta ”Näytä kartalla”, jolloin ohjelman kursori keskittää annettuun koordinaattiin.

    Napauttamalla ”Päivitä”-ikonia voit ladata yksittäisen karttanäkymän karttapalaset uudelleen. Karttapalaset tallennetaan aina mobiililaitteen muistiin sitä mukaa, kun ne ladataan palvelimelta. Ohjelma käyttää aina ensisijaisesti karttapalasia mobiililaitteen muistista. Joissakin tilanteissa karttadata on päivittynyt ja voit tarvittaessa päivittää yksittäisen karttanäkymän. Voit myös poistaa kaikki kartat mobiililaitteen muistista, jolloin ohjelma lataa kaikki kartat uusiksi. Lisätietoja löytyy kappaleesta ”7.5 Ohjelmiston asetukset”.

   • Voit luoda omia piirtokokoelmia (kartta-alueita ja merkintöjä) Ultracom Omat sivut -palvelussa. Pääset Omat sivut -palveluun internetsivujemme kautta. Palvelussa omalle lisenssille luodut piirtokokoelmat tulevat käyttöön omaan ohjelmaasi automaattisesti. Voit myös jakaa palvelussa piirtokokoelmia muille käyttäjille.

    Käytössäsi olevat piirtokokoelmat löydät avaamalla ohjelman päävalikon (napautat vasemmassa yläkulmassa olevaa UC-ikonia) ja valitsemalla muista toiminnoista ”Piirtokokoelmat”-valinnan. Päivitä näkymä pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alaspäin. Omat piirtokokoelmasi ja sinulle jaetut piirtokokoelmat ilmestyvät näytölle.

    Jos olet piirtokokoelman omistaja, voit lisätä käyttöoikeuden kokoelmaan suoraan ohjelmasta pyyhkäisemällä sormelle piirtokokoelman kohdalta oikealta vasemmalle ja valitsemalla avautuvasta valikosta ”Lisää käyttöoikeus”-valinnan.

    Valinta avaa näkymän johon syötetään lisättävän käyttäjän puhelinnumero, selite (esimerkiksi Matti Meikäläinen), sekä käyttöoikeuden taso. Käyttöoikeuksien tasoja on kolme: Luku, Muokkaus ja Hallinta. Lukuoikeudella voi tarkastella kokoelman merkintöjä ohjelmassa. Muokkaus oikeudella voi myös muokata kokoelmaa Omat sivut palvelussa ja Hallintaoikeus antaa täydet oikeudet kokoelmaan, jolloin käyttäjä voi muokata/poistaa merkintöjä sekä käyttöoikeuksia.

   • Asetukset-valikko löytyy ohjelmiston päävalikosta. Päävalikkoa aukeaa napauttamalla ruudun vasemmassa yläkulmassa olevaa UC-ikonia. Napauttamalla ”Asetukset”-valintaa avautuu ohjelma asetusten ensimmäiselle välilehdelle (Kartta). Asetusvälilehtiä on kolme: Kartta, Oma paikka ja Näyttö.  Lisäksi ruudun oikeasta yläkulmasta löytyvät tallenna-valinta, sekä asetusten lisävalikko (AviusLINK:in vapautus).

    • Kartta-välilehdeltä löytyy valittavissa olevat kartta-aineistot.
     • Napauttamalla ”Käytettävän kartta-aineiston tunnus” -valintaa, pääset valitsemaan käytettävän kartta-aineiston.
     • Kartta-asetuksista löytyy myös pohjakarttoihin sisällytettävän lisäinformaation valitseminen (omat piirrokset, vinovalovarjostus jne.). Voit vaihtaa asetusta napauttamalla pudotusvalikkoa.
     • Ilmakuva-valinnalla voit määrittää näytetäänkö kartta-aineisto satelliittikuvana, jos aineisto on saatavilla alueellasi.

     

    • Oma paikka -välilehdeltä löytyy omaan sijaintiin liittyvät asetukset.
     • Oma salasana -kenttään voit määrittää oman sijaintisi salasanan. Jos annat ystävällesi puhelinnumerosi ja tässä kentässä olevan salasanan, voi ystäväsi lisätä sinun ohjelman seurantaan. Vakioasetus on 0000.
     • Reittipiste lkm -valinnalla voidaan määrittää oman sijainnin reittipisteiden määrä kartalla. Kasvattamalla arvoa näytetään omaa sijaintia pitemmältä aikaväliltä. Vakioasetus on 50.
     • Käynnistä GPS ohjelman käynnistyessä -valinnalla voit antaa ohjelmalle oikeuden käynnistää mobiililaitteen GPS-vastaanotin automaattisesti, kun ohjelma käynnistetään. Tällöin oma sijainti voidaan näyttää automaattisesti ohjelman käynnistyessä.
     • Näytä oma paikka GPS:n sammuttamisen jälkeen -valinnalla voidaan määrittää, että näytetäänkö omaa sijaintia kartalla, jos mobiililaitteen GPS-vastaanotin kytketään pois päältä. Vakiona asetus on muodossa Ei.
     • Oman paikan kuvake -valinnalla voit määrittää omalle sijainnillesi kuvakkeen. Kuvakkeita voi selata napauttamalla kuvaketta.

     

    • Näyttö-välilehdeltä löytyvät kartalla näytettävän informaation asetukset.
     • Kartan kierto -valinnalla voit määrittää sallitaanko kartan pyörittely sormilla, vai onko kartta lukittu pohjois- eteläsuunnassa.
     • Osoittimen kuvake -valinta muuttaa kartan keskellä näkyvän kursorin ulkonäköä. Voit vaihtaa kuvaketta napauttamalla kuvaketta.

     

    • Ruudun oikeasta yläkulmasta löytyy myös lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), josta löytyy ”Vapauta AviusLINK”-toiminto. Toiminto vapauttaa mobiililaitteeseen kytkettynä olevan Avius isäntälaitteen (Bluetooth-yhteys vapautuu).

    Tallenna-valinta tallentaa tehdyt muutokset.

   • Omat tiedot-valinta löytyy ohjelman päävalikosta. Päävalikkoa aukeaa napauttamalla ruudun vasemmassa yläkulmassa olevaa UC-ikonia. Omat tiedot-näkymästä löydät oman puhelinnumeron, lisenssinumeron, sekä seurantapalveluiden voimassaoloajat (Ultracom dataseurantapalvelun käyttöaika, sekä Tracker LIVE ristiinseuranta). Voit päivittää näkymän tiedot pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alaspäin.

    Ruudun oikeasta yläkulmasta löytyy myös lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), jota napauttamalla aukeavat seuraavat valinnat:

    • Avaa Omat Sivut -valinta avaa Omat sivut palvelun mobiililaitteen selaimeen. Omat sivut palvelussa voit antaa luvan suoramarkkinointiin ja tiedotteisiin, hallinnoida omia yhteystietoja, tarkastella laitteidesi reittejä, tilata lisäpalveluita (Ultracom käyttöaikaa ja Tracker LIVE-ristiinseurannan), sekä luoda/hallinnoida piirtokokoelmia.
    • Rekisteröi-valinta avaa ohjelman rekisteröintinäkymän. Jos puhelinnumerosi vaihtuu, tulee ohjelman siirto tehdä ensin Omat sivut palvelussa tai ”vaihda puhelinnumero”-toiminnolla, jonka jälkeen ohjelma voidaan rekisteröidä uudelle numerolle.
    • Tilaa/Aktivoi-valinnalla voidaan ostaa käyttöaikaa ohjelmaan tai aktivoida Ultracom käyttöaikakoodi. Löydät lisätietoja kappaleesta 7.7 Tilaa/Aktivoi -valinta.
    • Vaihda puhelinnumero -valinnalla voit siirtää tilisi (lisenssisi) uuteen puhelinnumeroon. Syötä uusi puhelinnumero ja valitse ”Vahvista siirto”. Voit tämän jälkeen rekisteröidä ohjelman uudelle puhelinnumerolle.
   • Käyttöaikaa voidaan ostaa suoraan ohjelmasta, jälleenmyyjäsi voi kytkeä sinulle käyttöaikaa tai voit ostaa erillisen aktivoitavan käyttöaikakortin. Valitse päävalikosta valinta ”Tilaa/Aktivoi”.

    Valitse ”tilaustapa”-pudotusvalikosta haluamasi tilaustapa:

    • Aktivointikoodi: voit syöttää käyttöaikakortista saatavan aktivointikoodin ja saat aktivointikortin oikeuttavan käyttöajan (1kk, 3kk tai 12kk).
    • App Store -tuote: valitse haluamasi tuote pudotusvalikosta. Valittuasi tuotteen, napauta ”Tilaa”, jolloin ohjelma siirtyy mobiilinmaksun vahvistamiseen. Huomaa, että tuote on kalliimpi suoraan ohjelmasta ostettuna.
   • Tietoja Ohjelmasta -valinta löytyy ohjelman päävalikosta. Päävalikkoa aukeaa napauttamalla ruudun vasemmassa yläkulmassa olevaa UC-ikonia. Tietoja Ohjelmasta -näkymästä löydät ohjelmiston versionumeron, tietoja ohjelmistossa käytetyistä karttalisensseistä, sekä linkin tietosuojakäytäntöömme (avautuu selaimeen).

 • 8. Muut toiminnot
  • ← Takaisin
   • Avius-isäntälaite voi olla kytkettynä vain yhteen mobiililaitteeseen. Jos mobiililaitetta halutaan vaihtaa, tulee Avius-isäntälaitteen AviusLINK vapauttaa. AviusLINK vapautetaan avaamalla ohjelmiston ja valitsemalla asetukset. Asetukset-valikossa avataan lisävalikko oikeasta yläkulmasta (kolme päällekkäistä pistettä) ja valitaan toiminto ”Vapauta AviusLINK”. Valitaan OK, jolloin Avius-isäntälaite on vapautettu ja se voidaan kytkeä käyttöön toiseen päätelaitteeseen.

   • Ultracom R10 laitteen asetukset on mahdollista nollata tehdasasetuksiin, jolloin laitteen pääkäyttäjätiedot ja muut asetukset poistetaan laitteen muistista, sekä palvelimelta. Samalla voidaan valita poistaa myös laitteen tallennetut reitit. Valitse Ultracom R10 laitteesi ja avaa info&asetukset -valikko. Avaa ruudun oikeasta yläkulmasta lisävalikko (kolme päällekkäistä pallukkaa). Valitse ”Tehdasasetukset”. Ohjelma kysyy, haluatko nollata laitteen asetukset vai nollata laitteen ja poistaa myös laitteen reitit palvelimelta. Valitse haluttu toiminto napauta OK.

    Huomaa, että reittien poistaminen poistaa reitit pysyvästi palvelimelta, eikä Ultracom Oy voi palauttaa reittejä tämän valinnan jälkeen.

    Kun laite on nollattu, voidaan se ottaa käyttöön pääkäyttäjänä uudella mobiililaitteella.

   • Ultracom ohjelmisto rekisteröityy aina puhelinnumeroon, josta rekisteröintipyyntö on tehty. Ohjelma voidaan kuitenkin siirtää uuteen puhelinnumeroon seuraavasti:

    • Ohjelmasta: ennen liittymäkortin vaihtamista avataan ohjelman päävalikko ja valitaan ”Omat tiedot”. Avataan ruudun oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitaan ”Vaihda puhelinnumero”. Syötetään ”Uusi puhelinnumerosi”-kenttään uusi puhelinnumero, johon ohjelma ollaan siirtämässä ja valitaan ”Vahvista siirto”.  Vaihdetaan liittymäkortti ja palataan takaisin Omat tiedot-valikkoon, jonka lisävalikosta valitaan ”Rekisteröi”. Rekisteröidään ohjelma käyttöön uudelle numerolle.

     

    • Omat sivut palvelusta: kirjaudutaan Omat sivut -palveluun (ultracom.fi) ja valitaan Omat tiedot. Puhelinnumero-kentän vieressä on valinta ”Vaihda numero…”, napautetaan valintaa ja syötetään uusi puhelinnumero, johon ohjelma ollaan siirtämässä. Kun muutos on tehty, avataan ohjelman päävalikosta omat tiedot- valikko. Avataan lisävalikko ja valitaan rekisteröi, sekä rekisteröidään ohjelma käyttöön uudelle numerolle.

     

    • Teknisessä tuessa: muutos voidaan tehdä Ultracom Oy:n teknisessä tuessa, jonka jälkeen ohjelma tulee rekisteröidä uudelleen. Ultracom Oy:n teknisen tuen yhteystiedot löydät internetsivuiltamme ultracom.fi

     

    • Jälleenmyyjällä: Ultracom jälleenmyyjät voivat opastaa sinua ohjelmiston siirtämisessä, sekä muissa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Ota mukaan mobiililaitteesi, sekä Ultracom-paikannuslaitteesi.
   • Mikäli haluat vaihtaa Ultracom Novus tai Koira-GPS laitteesi pääkäyttäjän tee seuraavaa:

    1. Ota laitteesta SIM-kortti pois.
    2. Aseta kortti mobiililaitteeseen ja käynnistä mobiililaite.
    3. Siirry mobiililaitteen valikoissa yhteystietoluetteloon ja poista SIM-kortin yhteystiedoista DOGPS niminen yhteystieto.
    4. Ota SIM-kortti pois mobiililaitteesta ja aseta se takaisin pantaan.
    5. Aseta pantaan ladatut akut.
    6. Avaa laitteet valikko ja poista laite listalta (pyyhkäiset ruutua oikealta vasemmalle laitteen kohdalta ja valitset ”Poista”).
    7. Lisää laite uudelleen ohjelmistoon. Kun ohjelma pyytää määrittämään laitteelle yhteysosoitteen (APN), valitse pudotusvalikosta pannan operaattori ja lähetä pannalle molemmat asetusviestit (ohjelma luo viestit automattisesti).

    Kun laite paikantuu karttanäytölle, olet laitteen pääkäyttäjä.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Laitteet”. Näkymässä on lueteltuna kaikki ohjelmistoosi lisätyt laitteet.

    Ruudun ylälaidasta olevasta pudotusvalikosta voit suodattaa laitenäkymää seuraavin valinnoin:

    • ”Kaikki” näyttää kaikki lisätyt laitteet ja ohjelmistot listalla
    • ”Suosikit” näyttää vain suosikiksi lisätyt laitteet ja ohjelmistot. Suosikki-valinnan voi tehdä ruksaamalla ”Suosikki”-kentän laitetta tai ohjelmistoa lisättäessä.
    • Suosikit ja aktiiviset näyttää suosikiksi lisätyt laitteet ja tällä hetkellä päällä olevat laitteet, sekä ohjelmistot.
    • Viimeksi käytetyt näyttää lähiaikoina käytössä olleet laitteet ja ohjelmistot.
    • Omat laitteet näyttävää vain laitteet, joiden pääkäyttäjä olet.
   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Laitteet”. Näkymässä on lueteltuna kaikki ohjelmistoosi lisätyt laitteet.

    Ruudun oikeassa yläkulmassa on lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä-ikoni). Napauttamalla valintaa aukeaa laitteiden vienti ja tuonti palvelimelle.

    Vie palvelimelle: napauttamalla valintaa aukeaa ikkuna, josta voit valita haluatko viedä laitelistasi laitteet ja ohjelmistot sekä mobiililaitteeseen tehdyt karttamerkinnät palvelimelle. Voit valita jommankumman tai molemmat vaihtoehdot. Napauttamalla ”Vie palvelimelle” viedään tiedot talteen palvelimelle. Ohjelma kuittaa infoikkunalla, montako laitetta ja merkintää vietiin talteen. Samalla ohjelma antaa tunniste ID:n, jolla laitelistan voi palauttaa myöhemmin tai vaikka jakaa laitelistan ystävälle.

    Tuo palvelimelta: napauttamalla valintaa aukeaa ikkuna, josta voi tuoda viedyn laitelistan laitteet ohjelmiston ”Laitteet”-listalle. Jos jätät ID-kentän tyhjäksi tuo ohjelma viimeksi palvelimelle viedyn listan, jos sellainen sieltä löytyy. Voit myös syöttää viimeksi viedyn laitelistan ID-numeron tai esimerkiksi ystävältäsi saadun laitelistan ID:n, jolloin ohjelma hakee kyseisellä numerolla olevat laitteet järjestelmästä ”Laitteet”-listallesi.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC. Valitse avautuvasta päävalikosta ”Laitteet”. Näkymässä on lueteltuna kaikki ohjelmistoosi lisätyt laitteet.

    Voit poistaa tai muokata lisättyjä laitteita pyyhkäisemällä ruutua oikealta vasemmalle laitteen nimen kohdalta. Valitse ”Muokkaa” muokataksesi laitteen tietoja tai ”Poista” poistaaksesi laitteen kokonaan.

   • Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia.

    Ruudun oikeassa yläkulmassa on lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä-ikoni). Napauta ”Lisää Demo…” -valintaa. Toiminto lisää demolaite ohjelmaan, jotta voit tarkastella tai esitellä ystävällesi, miten ohjelmisto toimii. Demolaitteen perus- ja lisätieto kentät on valmiiksi täytetty. Napautat vain ruudun ylälaidasta ”Tallenna”-valintaa, jolloin demolaite lisätään ”Laitteet”-valikkoon. Demolaitetta voi ainoastaan seurata ja sen asetuksia ei voi muuttaa.