Koirapaikannuslaitteita valmistava Ultracom Oy on alun perin pohjoissuomalainen, koirien ja vapaana laiduntavien tuotantoeläinten seurantaratkaisujen kehittäjä ja toimittaja, joka on tehnyt pitkäjänteistä ja innovatiivista työtä langattoman tiedonsiirron parissa jo vuodesta 1993. Yritys perustettiin langattoman tiedonsiirron tarpeisiin ja se laajensi pian toimintansa myös kuluttajaelektroniikkaan, kun yritys lanseerasi vuonna 1996 metsästyskoirien paikannuslaitteen. Langatonta tiedonsiirtoa hyödyntävät seurantalaitteet saavuttivat kuluttajien keskuudessa suuren suosion ja ensimmäinen GPS-teknologiaan perustuva seurantalaite lanseerattiin vuonna 2005.

Nykyisin Ultracom Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi mobiili- sekä VHF -pohjaisia seurantalaitteita eläinten paikannukseen. Tuotevalikoimaan kuuluu koirien seurantalaitteiden lisäksi myös vapaana laiduntavan karjan seurantalaitteet sovelluksineen. Ultracom Oy markkinoi ja myy tuotteitaan Euroopassa, yrityksellä on Suomessa ja Ruotsissa laaja jälleenmyyjäverkosto sekä oma verkkokauppa kuluttaja-asiakkaille. Ultracom Oy on edelläkävijä alallaan, sillä on useita rekisteröityjä patentteja ja tavaramerkkejä ja voi siten tarjota asiakkailleen aina uusimpia innovaatioita ja ratkaisuja.

Ultracom Oy:n toiminnot, tuotekehitys ja valmistus sijaitsevat Kempeleessä. Liikevaihto oli vuonna 2020 n. 5 milj. euroa ja se työllistää suoraan Oulussa noin 20 alan huippuosaajaa.

Vuoden 2021 alusta lähtien Ultracom Oy on osa ruotsalaista, metsästykseen, koiriin sekä outdoor- toimialan yrityksiin erikoistunutta Open Air Group -konsernia. Samaan Open Air Group -konserniin kuuluvat myös koirapaikannuslaitteita valmistavat Tracker Oy ja WeHunt Nordic AB.

Ultracom Oy
Takatie 6
90440 Kempele
Y-tunnus: 0934814-2
info@ultracom.fi